Lydnad/Agility/Bruks

IMG_6785_1024

Baileys är tävlingslydnadens (ännu) okrönte staffekonung och en fröjd att arbeta med. Han är otroligt förig, uthållig, glad och har en enorm utstrålning på plan. Precis som många andra staffar är han en riktig clown, som alltid försöker stjäla showen. Antingen genom att gäspa väldigt högt när tävlingsledaren pratar, eller genom att “diskret” smita ut på plan när något annat ekipage tränar och börja leka med sin boll eller leta efter saker att apportera (targets, andras utlagda apporter, koner, löv). Han älskar att vara i rampljuset och går som allra bäst ju mer publik och ju bullrigare och stökigare miljö det är. Han har en fantastisk on-off-knapp, och är lugn och cool även ifall vi är borta över flera dagar.

480519_10151017457626987_319196839_n

Han älskar leksaker och godis i alla former – och applåder kanske allra bäst. Hans största fördelar inom tävlingslydnaden och brukset är hans förmåga att tänka själv och jobba bort från föraren, hans naturliga bakdelskontroll och att han är så gott som opåverkad av nya miljöer, främmande hundar etc. Han är en riktigt häftig spårhund, och jag hoppas kunna starta även i brukset till hösten.

I agilityn går det undan, och oftast lite för snabbt för att mattes efterblivna handling riktigt skall komma till sin rätt. På agilityträningarna är Baileys otroligt egoistisk, och kakaduatutar upprört för att psyka de andra ekipagen av banan, om inte matte underhåller honom med koncentrationsövningar och pausunderhållning. Det perfekta upplägget enligt honom själv är nämligen att bara han får köra, utan paus, i två timmar, så kan vi andra dödliga stå vid sidan av och…ja, beundra honom. Någon som behöver lite självförtroende? Här finns det i överflöd!

20120414_lordag1_0252-1

Baileys har ett förstapris med 181,5 poäng i lydnadsklass 1 och tre förstapris i LK2. Han är uppflyttad i brukset till lägre klass. Han kommer starta i lydnadstrean under våren 2014 samt lägre klass spår. I agilityn finns inga tävlingsplaner för närvarande – dygnet har bara 24 timmar, tyvärr.
Han har tränats och charmat arslet av flera i svenska landslaget – Ditte Andersson, Mona Kjernholm och Maria Brandel. Vi har även tränat för Jessica Svanljung i finska lydnadslandslaget och Eva Bodfäldt. I vår kommer vi vara med på en elitsatsning för Mona Kjernholm samt gå helgkurser för Jessica Svanljung och Niina och Kent Svartberg.

885600_10151316586951987_2088523212_o

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s