Baileys

– Pojken med rådjursögonen som aldrig ville bli stur

Ja jag vet att det låter sockervaddssliskigt, men Baileys ÄR faktiskt en drömhund på alla sätt och vis. Han var varit otroligt lätt att ha och göra med, från dag 1.Han har aldrig gått igenom några slyngelåldrar eller liknande, utan hela tiden varit otroligt förig och haft sjukt mycket will to please. Som en välkammad skolpojke med frimärkessamling.(För er som detta sticker i ögonen på, så kan ni ju alltid klicka på Humlas flik, och känna skadeglädjen…;-))

bild-187

Det är svårt att inte tycka om Guldlock, som galopperat sig genom livet med brutal Alla älskar mig-inställning. Han är fortfarande otroligt naiv och valpig i många sammanhang. Det är precis som om han inte förstår att alla hundar inte uppskattar fultacklingar, skamgrepp och bullfnattsattacker? Jaja, deras förlust, säger Baileys och tuffar obekymrat vidare.

IMG_4421_1024

Baileys absoluta favoritplats är i rampljuset – han vill alltid, alltid stå i centrum och synas och höras. Jämför med ett envetet lågstadiebarn som sjunger falska julsånger och gör ”roliga” tricks och vägrar gå ner från scenen trots att tillochmed ungens föräldrar tröttnat. Han älskar applåder, stoj och stim, och att fylla år. När kalashattarna plockas fram, sticker Baileys självmant in huvudet och är redo för att bli firad och öppna presenter. Så fort man sjunger Jamåduleva för någon, så greppar Baileys lyckligt sin leksak i munnen och går stolt runt runt runt medan hyllningssången pågår. Likadant är det på dopkalas, kräftskiva och julafton. Behöver jag säga att i vår familj är det Baileys som får alla paket av jultomten? ;-)

IMG_6775_1024

Som alla entertainers och moviestars, har Baileys en feminin sida. Han älskar tjocka vintertäcken och filtar. Han älskar att bli schamponerad och badad, bli inpacketerad i ett tjock frottehandduk och därefter fönad med hårfönen så att de små bebisdunen mitt uppe på huvudet står rakt upp…dessutom älskar han Dancing Queen med ABBA. Så fort vi sätter på den låten, kommer han farandes och vill dansa med husse. Att dansa betyder att man står och rockar på bakbenen en stund, sedan att Baileys springer runt runt med ett gosedjur i munnen medan Mikael gör fjolliga aerobic-rörelser. (Jag jobbar på att få dem att ansöka till Talang 2013.)

IMG_6177_1024

Hade Baileys själv fått välja ett soundtrack till sitt liv hade det nog blivit en blandning av Luftens Hjältar och ledmotivet till Rocky-filmerna… ♥
För fler bilder och info om Baileys klicka på underrubrikerna i hans flik!

bild-162

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s