Hälsa

IMG_7567_1024

Mindblowing Bumblebee SE33370/2011

HD: B

ED: Ua

HC: Clear

L2Hga: Clear

Öga: Ua

Bett: Korrekt saxbett, fulltandad

Vikt: 12 kg

Höjd: 34 cm

IMG_8263_1024

Humla kommer från friröntgade föräldrar och hela hennes kull är friröntgad, vilket är oerhört glädjande :-D
Varken hon eller syskonen har, peppar peppar, under sina två första levnadsår haft några hälsoproblem. Ingen demodex, kala fläckar, allergier eller överkänslighet av något slag. Kullstatistik på syskonen finner du här!

IMG_1298

Humla skadade sig vid fyra månaders ålder, hon lekte på dagis med Baileys och råkade i ”stridens hetta” bli klämd mellan honom och en fåtölj. Röntgen visade en crista tibia-avlossning på höger bak, som vid kontrollen två veckor senare inte hade blivit större. Vi lät i samråd med veterinären skadan självläka och hon har inte visat några symtom under det gångna året. Inte en dag har hon varit halt, trots att hon saknar både bromsar och trafikvett, och vid ettårssprutan kunde veterinären inte framkalla någon reaktion eller ömhet trots att hon bände och slet…

IMG_4560_1024

Utöver detta har hon varit frisk som en nötkärna, aldrig problem med foderbyten, olika sorters träningsgodis osv. Aldrig haft svamp eller varit röd i tassarna, har jättetät superglansig päls som inte är tunn ens på de vita partierna.

Utseendemässigt är hon en liten, naggande god pralin med sunda vinklar, står bra på sina tassar och arbetar med fina rörelser och bra påskjut bak. Hon är byggd för att hålla i många, många år. Öronen är bara bonus ;-)

IMG_4397_1024

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s