Barf light?

IMG_9319_1024

Nu när jag inte har ZaWiccas i närheten var det svårt att veta vart man skulle åka för att fylla på frysen med ”läskigheter” när förrådet började sina.
Jag förstår tanken med BARF, men kommer aldrig att barfa mina hundar fullt ut. Det är för omständigt när man bor på två ställen, och man är två personer i hushållet varav endast den ena tycker det är skoj och intressant med hundutfodring… ;-)
Mikael vill helst ha det så enkelt som möjligt när det kommer till hundarnas mat – och färskfoder med laxolja fungerar utmärkt för oss, det är precis lagom krångligt…

IMG_9321_1024

Nu på sommartid när hundarna kan vara ute och äta, blir det allt mer av den varan. Jag kallar det ”barf light” ;-)
Mycket köttben och liknande har det blivit – det går ju utmärkt att slabba med utomhus. Inomhus är det ”prydligt” ätande som gäller i vårt hushåll ;-)
Igår åkte jag till Citygross efter jobbet, då de enligt uppgift skulle ha större utbud av hundliga delikatesser än en vanlig matbutik.

Och jodå, här fanns både oxtunga, grisnjurar, grisfötter, oxsvansar och andra delikatesser. Prismässigt kändes det billigt, men jag antar också att efterfrågan på den här sortens varor är ganska lågt.

IMG_9328_1024

Denna gång plockade jag på mig lite olika varor, mest på prov, för att se vad hundarna gillade.  Det blev kalvlever, oxhjärta, köttben av nöt och organ från kyckling (mage, hjärta och lever). Organ och innanmäte är rikt på blandannat  A-vitamin, så det kan man ge som tillskott då och då. Råa köttiga ben är annars det man skall basera kosten på, om man barfar fullt ut.

Om det är någon som kan tipsa mig om vart jag kan köpa lämpliga köttråvaror till vovvarna får ni hemskt gärna lämna en kommentar till inlägget, då blir jag glad :-)
Har kikat lite på den här sidan, som säljer BARF-produkter och levererar till hela Sverige. Någon som handlat här?

IMG_9334_1024I

5 tankar på “Barf light?

  1. Hej Emma. MM har emellanåt bra förpackningar med frysta köttben från Tjolöholms gård. Bra pris – tror det är 29:- kg men de tar slut ganska fort eftersom jag och några till bunkrar när det finns. Det ligger i frysboxen på gaveln av kyldisken som slutar vid färsk kyckling. Vet du var jag menar? Där finns även gröna påsar med märgben som jag också köper. Nära och bra i alla fall :)

  2. bra idé på sommaren kan man ju faktiskt tänka på att ge hundarna mer av den här sortens mat. svea får oftast sånt som ”godis” vid sidan av maten men efetr som att det finns att få tag på i mataffärerna så varför inte låta henne få det som hela mål ibland. något jag ska tänka på!!

  3. Jag är också väldigt intresserad av barf, men kommer inte heller ge Sigge det fullt ut. Torrfoder har ju sina fördelar. Gå med i en grupp på fb som heter Doggy bones, dom hatrben i olika storlekar som köps i 10 kg påse eller bananlåda med ca 20 kr. Det finns även annat som inälvor osv. Dom kör ut till gbg o Borås bla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s